SEO keresőoptimalizálás és online marketing Budapest
2017. december 29. írta: Tóth István Marketing

SEO keresőoptimalizálás és online marketing Budapest

A SEO  keresőoptimalizálás története lerövidítve

 

A SEO, azaz Search Engine Optimization, magyarul a seo keresőoptimalizálást jelent, melynek története egészen 1993-ra nyúlik vissza, és azonos korú a keresőprogramokkal. Eleinte a weboldalak elért helyezései attól függtek, hogy a találati listákban az oldalon közölt tartalom milyen minőséggel bírt, valamint hogy az adott tartalom mennyire kapcsolódik az adott kulcsszavas kereséshez. Természetesen mindez lehetőséget adott a kereső programok üzemeltetőinek taktikázásra, minden szándékuk ellenére is.

A későbbiek folyamán ez úgy alakult, a tapasztalatok alapján, hogy a kereső programok algoritmusai azt is kezdték figyelembe venni, hogy az adott weboldal mennyire vált ismerté, mennyire lett népszerű a netezők körében, mekkora látogatottsággal bírt, egy-egy oldal. A következő nagy lépés a fejlődésnek eme szakaszában, mármint a rangsorolási algoritmusok következő fejlődési időszakában, az volt, amikor is azt kezdték el megfigyelni, hogy a látogatók, adott oldalon ténylegesen mennyi ideig időznek ott, tehát nem csak véletlennek köszönhetően tévednek az oldalra, hanem ténylegesen töltenek időt az oldal böngészésével. Mondjuk, ez nagymértékben függ az adott weboldal tartalmától, a tartalom minőségétől is, és az oldal címétől vagy rövid ismertetőjétől, mely alapján eljutottak az adott oldalra.

seokeresooptimalizalas.jpg

Aztán a következő fejezet a keresőoptimalizálás fejlődésének eme szakaszán az volt, hogy a fenti két szempontot összevontan, egyszerre is megfigyelték, melyet aztán, úgynevezett keresőrobotokkal, kezdték el kijátszani, és ezáltal képesek voltak a szakemberek hatni a találati listák rangsorolására, mely valljuk be a weboldal tulajdonosoknak kedvezett, viszont a látogatók érdekeivel szemben állt, és nem is volt igazán etikus.

A későbbiek folyamán ez úgy fejlődött, okulva a hibákon, hogy a keresőprogramokat gyártók úgy fejlesztették ki a természetes találati listák meghatározó sorrendjének a szabályrendszerét, hogy elkezdték figyelembe venni azt a szempontot is, hogy más külső oldalakról, a rangsoroló oldalakra való hivatkozások száma milyen mértékű. Tehát, hogy a linkeket tartalmazó oldal tartalmilag is megfelelő minőségű-e? A Google, mely Magyarországon, a ranglista élén helyezkedik el a kereső programok közt, már 1996-ban használta ezt a módszert, mely nagymértékben hozzájárult a pozíciójának eléréséhez. Ezt a pozíciót, mondhatni, hogy ha nem is, mindenütt de a nyugati országokban szintgén elérte és tartja a Google. 

Google keresőoptimalizálás Budapest

 

Azt, hogy a Google Budapesten és Magyarországon a keresésben egyeduralkodó lehet, annak köszönhető, hogy a keresőoptimalizálást az algoritmusaihoz igazították, melyek ugyan nem nyilvánosak, és folyton változnak, de az internetezési szokásokat megfigyelve, és bizonyos intelligens szoftvereket használva, tudunk következtetni a mibenlétükre. Mindezek által megállapíthatjuk, hogy ma Magyarországon a Google keresőoptimalizálásának a jelene zajlik. Más említésre méltó keresési program, mely még jelentőséggel bír az a Bing, mely a Microsoft keresőprogramja elsősorban és az Egyesült Államokban örvend nagy népszerűségnek. És talán még említésre méltó kereső program lehet a Yahoo, az AOL, vagy éppen az Ask.com. És itt említeném meg még a Yandexet, mely elsősorban Oroszországban népszerű keresési oldal, méghozzá olyan mértékben, mint nálunk a Google.

Ebben a cikkben a keresőoptimalizálást tényleg a lehető legrövidebben próbáltam bemutatni Önöknek, mivel a téma, rendkívül összetett és mondhatni bonyolult is, és rengeteg részletet rejt magában. De amennyiben szeretne többet megtudni a SEO-ról, az eddigi változásokról, számos angol nyelvű információt megtalálhat az ezzel kapcsolatos oldalakon. Kívánok további jó böngészést a keresőoptimalizálással kapcsolatosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresooptimalizalasseo.blog.hu/api/trackback/id/tr5313531473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

keresőoptimalizálás könyv Riemchen keresőoptimalizálás zugló budapest Verblender keresőmarketing és kárpittisztítás yoga Barcelona Verblender Riemchen